WijDelen en peerby werken samen

Over Peerby

Peerby is een klein bedrijfje met grote doelen. Wij geloven in wij en niet alleen maar ik.

Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Wij zijn geen heilige boontjes. Wij vinden dat alles wat goed is ook makkelijk, leuk en voordelig mag zijn. Zo is goed voor de planeet, goed voor je buurt en goed voor ons ook gewoon goed voor jou.

Waarom?

Meer dan 20% van alle CO2 uitstoot komt van gebruiksvoorwerpen. Wanneer we kijken naar alle directe en indirecte milieueffecten, dan zijn spullen zelfs de grootste boosdoener. De meeste voorwerpen die mensen bezitten worden minder dan 10% van de tijd gebruikt. (Wist je dat een boormachine in zijn hele leven gemiddeld maar 13 minuten wordt gebruikt!)

Peerby wil de negatieve impact van spullen graag verminderen, door delen gemakkelijker en leuker te maken dan kopen. Bovendien kan je door te delen geld besparen en heb je met Peerby toegang tot heel veel gave spullen. Want: Samen hebben we meer!

De impact van de productie van een stofzuiger; data van Exept

Privacy en voorwaarden

Met Peerby kun je spullen lenen van mensen in de buurt. Daarvoor hebben we bepaalde gegevens van je nodig, zoals je naam, e-mailadres en waar je woont.

Hoe het precies zit lees je in de privacy verklaring. Je kunt hier onze algemene voorwaarden vinden.

Heb je vragen over het gebruik, de app of website van peerby, check de FAQ!

Heb je vragen over publicaties, pers of overige zaken? Stuur een mail naar press@peerby.com!

Partners